MENU
Főoldal » Filmek » Sci-fi

A kategóriában található filmek: 83
Mutatott filmek: 1-20
Oldalak: 1 2 3 4 5 »

Sorbarendezés: Dátum szerint · Megnevezés szerint · Értékelés szerint · Hozzászólások szerint · Megtekintések szerint

A galaxis őrzői Vol. 2

(Guardians of the Galaxy Voll 2.)

A galaxis őrzői vol. 2. (2017) on IMDb

magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 135 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is. 
Akció | Megtekintések száma: 195 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2017-09-20 | Hozzászólások (1)

Érkezés

(Arrival)

Érkezés (2016) on IMDb

feliratos, amerikai sci-fi, 116 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nem csak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni - és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít - akinek előadásait mégis kevesen látogatják -, akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között. 

Sci-fi | Megtekintések száma: 241 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2017-01-18 | Hozzászólások (0)

X-Men - Apokalipszis

(X-Men: Apocalypse)

X-Men: Apokalipszis (2016) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 144 perc, 2016 (12)

Tíz évvel Az eljövendő múlt napjai rendkívüli eseményei után X professzor (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender) és Mistique (Jennifer Lawrence) még mindig kerülik egymást. De a sors újra úgy akarja, hogy útjaik keresztezzék egymást. Apokalipszis felébred a sírjában, körülnéz a világban, és úgy dönt: hirtelen evolúciós ugrással alakítja át a '80-as éveket. Elindul, hogy összegyűjtse négy mutáns segédjét, a négy lovast: egyiküket Kairó utcáin, a másikat egy berlini pankrátorklubban, a harmadikat valahol Kelet-Európa mélyén találja meg. A negyedik lovas maga Magneto, aki Lengyelországban bujkálva, egy szeretett nő oldalán próbált normális életet élni. X professzor iskolája sok tehetséges fiatal mutánst képez ki. Ám az átmeneti nyugalom véget ér, és senki sem maradhat semleges: hatalmas háború várható.

Akció | Megtekintések száma: 265 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2016-07-15 | Hozzászólások (0)

A függetlenség napja - Feltámadás

(Independence Day: Resurgence)

A függetlenség napja: Feltámadás (2016) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 121 perc, 2016 (12)

Mindig sejtettük, hogy így lesz. Tudtuk, hogy visszajönnek. Egyszer győzött az ember a Föld ellen támadó elképesztő túlerővel szemben, de az idegenek nem nyugodhattak bele a kudarcba. Szükségük van a világunkra, és tudják, hogy hatalmas technikai fölényük segíti őket. Arra viszont nem készülnek, hogy ez a fölény már minket is segít. Az űrből érkezett támadó járművek roncsai elképesztő tudáshoz segítették az emberiséget. A Föld népei összefogtak és együtt készültek a második támadó hullámra. De minden hiábavaló: arra az erőre, amivel lecsapnak, nem lehetett felkészülni. Ismét csupán néhány bátor férfin és nőn múlik, hogy visszafordítsák a visszafordíthatatlant: egyre kisebb az esély arra, hogy megmarad az emberiség.

Akció | Megtekintések száma: 291 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2016-07-15 | Hozzászólások (1)

Amerika Kapitány: Polgárháború

(Captain America: Civil War)

Amerika kapitány: Polgárháború (2016) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 148 perc, 2016 (16)

Az Amerika kapitány: Polgárháborúban Steve Rogers az újjáalakult Bosszúállók csapatának élén próbál gondoskodni az emberiség biztonságáról. Azonban egy újabb incidens következik be, amelynek nem várt következményei lesznek. A Bosszúállókon egyre nő a politikai nyomás, hogy egy kormányzati szerv irányítsa őket, akiknek be kell számolniuk akcióikról. Az új rend megosztja a Bosszúállókat, a csapat két részre szakad. Az egyik csoport élén Steve Rogers áll, aki úgy véli, a Bosszúállóknak szabadon kellene tevékenykednie, hogy védelmezhessék az emberiséget. A másik frakció élén Tony Star, aki az irányítás és elszámoltathatóság eszméjét támogatja. A nézőknek döntenie kell, hogy melyik tábornak drukkolnak, miközben a háború immár két fronton zajlik.
Akció | Megtekintések száma: 253 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2016-06-03 | Hozzászólások (0)

James Bond: Szigorúan bizalmas

(For Your Eyes Only)

Szigorúan bizalmas (1981) on IMDb

színes, magyarul beszélő, angol akciófilm, 121 perc, 1981 (12)

A britek egyik hajója elsüllyed a görög szigetek mellett. A hajóval együtt a tengersírba merül egy szupertitkos, high-tech eszköz, az ATAC is, amelyet szívesen megkaparintanának az oroszok is, ami nem csoda, hiszen ez a konzol rejti azt a titkos kódot, amely a brit tengeralattjárók rakétáit irányítja. Nem is tétlenkednek sokáig a KGB emberei: mire Bond a helyszínre érkezik, már társai is akadnak, akik szintén az ATAC megszerzésén munkálkodnak. A 007-esnek ezúttal a szokottnál is elszántabb hölgykísérője akad: egy lány, aki bosszút akar állni szülei gyilkosain. Közös kalandos útjuk az Égei-tenger mélyétől a görög hegyvidékek csúcsáig vezet és a rengeteg életveszélyes akció közepette szinte alig akad idejük egymásra. Szinte...
Akció | Megtekintések száma: 171 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-12-30 | Hozzászólások (0)

James Bond: Holdkelte

(Moonraker)

Holdkelte (1979) on IMDb

színes, magyarul beszélő, angol akciófilm, 121 perc, 1979 (12)

Megtanultuk már: James Bond egyaránt verhetetlen földön, vízen és víz alatt. Ám jobb, ha azt sem felejtjük el, hogy mindig akad valaki, akinek gonoszsága nem ismer határokat, és szembeszáll a világgal. Drax, az őrült multimilliomos terve meghaladja a Föld méreteit, gonoszsága pedig a Galaxis határait súrolja. Világuralmi terveiben csupán egyvalami akadályozza, az Emberiség. Elhatározza hát, hogy megszabadul tőle: terve szerint csak néhány "tökéletes pár" élhetné túl a pusztítást, akik idővel újra benépesíthetnék a Bolygót, és Drax lehetne maga az Isten. Ehhez csak egy titkos űrállomásra van szükség, ahol az "Ádámok és Évák" átvészelhetik a Földre becsapódó vegyifegyverek pusztítását. Bond a szuperbiztos űrállomáson is szembeszáll ellenfelével. Ám itt még ő sem lehet biztos a győzelemben...
Akció | Megtekintések száma: 160 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-12-30 | Hozzászólások (0)

James Bond: A kém, aki szeretett engem

(The Spy Who Loved Me)

A kém, aki szeretett engem (1977) on IMDb

színes, magyarul beszélő, angol akciófilm, 125 perc, 1977 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Amerikai és szovjet atom-tengeralattjárók sorra tűnnek el a nemzetközi vizeken. Az események hátterében az ördögien gonosz milliárdos, Mr. Stromberg áll, akinek végső célja, hogy a tengeralattjárókon lévő nukleáris robbanófejeket felhasználva - egy hatalmas, a tenger mélye alatt fekvő katonai bázisról - kirobbantsa a harmadik világháborút. A britek James Bondot, a szovjetek Anja Amaszova titkos ügynököt bízzák meg azzal, hogy megoldja a helyzetet. A két kém egymással szövetkezve lát neki a feladatnak és eleinte sikeresen is veszik az akadályokat, sőt idővel úgy tűnik, többről is szó lehet köztük a közönséges munkakapcsolatnál. De aztán kiderül, hogy Anja korábbi szerelmét James Bond ölte meg egyik korábbi megbízatása során.
Akció | Megtekintések száma: 169 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-12-30 | Hozzászólások (0)

Vissza a jelenbe 2.

(Hot Tub Time Machine 2)

Hot Tub Time Machine 2 (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 93 perc, 2014

A kultikussá vált film folytatásában Lou hamarosan mint az internet atyja lesz népszerű, ám egy ismeretlen merénylő lelövi. Nick és Jacob elhatározzák, hogy időgépet építenek. Ezzel akarnak visszamenni a múltba, hogy megelőzzék a mrényletet, és ezáltal megmentsék barátjukat. A számításokba azonban hiba csúszik, és véletlenül a jövőben kötnek ki Adam Jr.-ral. A kis sapatnak így először a jövőt kell megváltoztatnia, hogy megmentsék a múltat, ami valójában a csapat cseppet sem egyszerű jelene.
Sci-fi | Megtekintések száma: 132 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-12-28 | Hozzászólások (0)

Önkívület

(Self/Less)

Önkívület (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 117 perc, 2015 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Damian (Sir Ben Kingsley), a dúsgazdag, nagy tiszteletben álló építész fényűző élete közel sem olyan tökéletes, mint elsőre látszik. Halálos betegséggel küzd, és napjai meg vannak számlálva. De talán nincs veszve minden számára. Egy nap egy különleges kutatásokat végző intézet, a Phoenix Biogenic embere (Matthew Goodie) felajánlja Damiannek, hogy ha szeretne tovább élni, radikális eljárással áthelyezik a tudatát egy fiatal, egészséges alanyba. Az üzletember igent mond az ajánlatra, és hamarosan új és fitt testben ébred (Ryan Reynolds). A középkorú, tapasztalt Damian ettől kezdve nagy kanállal eszi az életet: csinos nők, luxusautók és szórakozás töltik ki a hétköznapjait. Eleinte - mert a halhatatlanságnak ára van. Miután a gazdatest emlékei kezdenek a felszínre törni, Damian nyomozásba kezd, hogy kiderítse, kinek is vette át a helyét. Csakhogy azok, akiknek az újjászületését köszönheti, sötét titkot rejtegetnek a világ elől, és bármire képesek, hogy azt megőrizzék.

Akció | Megtekintések száma: 215 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-11-29 | Hozzászólások (0)

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott 2.rész

(The Hunger Games: Mockingjay - Part 2)

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 136 perc, 2015 (16)

Az éhezők viadala: A kiválasztott - II. rész az eddigi történetet drámai erővel lezáró végjáték, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) felismeri, hogy már nem egyszerűen a túlélésért, hanem a jövőért kell küzdenie. Panem országát lángba borítja a totális háború, Katniss pedig végső leszámolásra készül Snow elnökkel (Donald Sutherland). Legjobb barátai - Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) - támogatásával Katniss kockázatos küldetésre indul és a 13-as körzet legjobbjaival együtt életét kockáztatja Panem polgárainak felszabadításáért. A harcosok merényletet terveznek Snow elnök ellen, akinek rögeszméjévé vált a fiatal lány elpusztítása. A Katniss előtt álló halálos csapdák, kegyetlen ellenfelek és erkölcsi dilemmák az Éhezők viadalának minden eddigi próbatételénél nagyobb megpróbáltatásokat jelentenek a siker felé vezető úton.

Kaland | Megtekintések száma: 169 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-11-26 | Hozzászólások (0)

Az Almanach projekt

(Project Almanac)

Az Almanach projekt (2014) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 2014

A középiskolás srác megtalálja az időgép tervrajzait, amelyet a zseniális apja hagyott hátra. A barátaival együtt megépíti a szerkezetet, melynek jóvoltából határtalanná válik a világ, megoldódik minden problémájuk, és megoldanak minden problémát. Átírják a történelmet, hogy nyerjenek a lottón, kiemelkedő teszteket írjanak, és úgy bulizzanak, mintha nem lenne holnap. A múlt megváltoztatásával azonban veszélybe sodorják a jövőt is. Vajon vissza tudják fordítani, amit tettek, mielőtt túl késő lenne?

Sci-fi | Megtekintések száma: 211 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-11-07 | Hozzászólások (0)

A Fantasztikus négyes

(The Fantastic Four)

Fantasztikus Négyes (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 98 perc, 2015 (16)

Fiatalok, bátrak és elszántak. Négy űrhajós, aki szinte mindenre hajlandó, hogy tudomány, az emberiség ügyét előre vigye - és közben izgalmas kalandokon menjen keresztül. Ám az űrben balesetet szenvednek, és radioaktív sugárzás éri őket - amely meghökkentő hatást vált ki belőlük: szuperképességekre tesznek szert. Egyikük a tűz hatalmával vérteződik fel, a másik képes lesz láthatatlanná tenni magát, a harmadik emberfeletti erőre tesz szert, a negyediket már nem korlátozza a teste: bármekkorára tud nyúlni. A négy harcostárs és jó barát nem esik kétségbe: elhatározzák, hogy új erejüket is felhasználva újabb kalandokat keresnek: de olyanokat, amelyek méltók a különleges tehetségükhöz.

Akció | Megtekintések száma: 172 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-10-27 | Hozzászólások (0)

A Lazarus hatás

(The Lazarus Effect)

A Lazarus hatás (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 83 perc, 2015 (16)

Egy csapat végzős diák a halottak újraélesztésével kísérletezik. Amikor sikeresen felélesztenek egy kutyát, a dékán tudomást szerez a jóvá nem hagyott tesztekről és leállítja a kísérleteket és elkobozza a kutatási anyagokat a készített videókkal együtt, amely bizonyítaná, hogy a kísérlet működik. Kétségbeesésükben, hogy évek munkájának eredményeit megmentsék, betörnek saját laboratóriumukba, hogy reprodukálják az eredményeket. De a nagy kapkodásban a csapat egyik tagját megrázza az áram, így ő válik az első emberi tesztalannyá. Azonban, ha valakit visszatér a halálból, az már nem ugyanaz az ember, hanem a megtestesült gonosz.

Horror | Megtekintések száma: 169 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-10-17 | Hozzászólások (0)

Mentőexpedíció

(The Martian)

Mentőexpedíció (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 136 perc, 2015 (12)

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.  A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.

Dráma | Megtekintések száma: 187 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-10-10 | Hozzászólások (0)

Az útvesztő: Tűzpróba

(Maze Runner: The Scorch Trial)

Az útvesztő: Tűzpróba (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 133 perc, 2015 (16)

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogy ha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott; a rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek. A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést: a perzseltföldön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak.

Akció | Megtekintések száma: 190 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-09-26 | Hozzászólások (0)

Pixel

(Pixels)

Pixel (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi vígjáték, 106 perc, 2015 (12)

A videójátékok kora lejárt. De mi lesz az egykor népszerű, mára elfeledett figurákkal és feladatokkal? Talán élvezik a békés nyugdíjas életet? Tévedés! Utálják a feledést, és ha eljön az idő, visszatérnek. És akkor lesz haddelhadd! Ebben az ellen-Tron filmben, PacMan, Tetris és társaik fellázadnak teremtőik ellen, kilépnek a monitorról, és háborút indítanak az egyre modernebb játékokra vágyó emberek ellen. Még szerencse, hogy egy mindenre kész csapat felveszi ellenük a harcot.

Akció | Megtekintések száma: 181 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-09-01 | Hozzászólások (0)

Bosszúállók: Ultron kora

(Avengers: Age of Ultron)

Bosszúállók: Ultron kora (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 142 perc, 2015 (12)

Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

Akció | Megtekintések száma: 193 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-08-25 | Hozzászólások (0)

A hangya

(Ant-Man)

A Hangya (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2015 (12)

A Marvel Moziuniverzum következő epizódjában a nézők megismerkedhetnek az eredeti Bosszúállók egyik alapítójával, aki első alkalommal látható a mozivásznon. A Hangya szuperképessége, hogy rendkívül kis méretűre tud zsugorodni, miközben ereje megsokszorozódik. A Scott Lang polgári névre hallgató, rendkívül sikeres tolvaj sorsa úgy alakul, hogy akarva-akaratlanul hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor által tervezett speciális Hangya páncélra gonosz erők vetettek szemet, a két férfinak ezért meg kell akadályozni, hogy a különleges öltözet rossz kezekbe kerüljön. Pymnek és Langnek ezért együtt kell dolgoznia, hogy végrehajtsák a tökéletes rablást és ezzel megmentsék a világot.

Akció | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-08-09 | Hozzászólások (0)

A beavatott-sorozat: A lázadó

(Insurgent)

A lázadó (2015) on IMDb

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 119 perc, 2015 (16)

A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie, hogy családja milyen titok miatt áldozta fel életét és miért próbálja meg a műveltek vezére megállítani őket mindenáron. Múltbeli választásai kísértik, de megtenne mindent azért, hogy megvédje szeretteit. Trisnek Négyessel az oldalán lehetetlen feladatok sorával kell szembeszállnia, hogy feltárja a múlt igazságát.

Kaland | Megtekintések száma: 170 | Hozzáadta:: Baller | Dátum: 2015-07-31 | Hozzászólások (0)